FRANSE CHOP: Ducati S2R van Jerem Motorcycles.

Francis
By Francis 7 Min Read

Hoe ik mijn best ook doe, ik kan simpelweg geen andere motor bedenken die ook maar in de buurt komt van de aandrijving van zoveel custom motorfietsen als de machtige Harley Davidson Evo. Een knappe Amerikaan, met een breed doel en een bonzend gebrul, maar er is een goede reden waarom twee van de beste fietsen die we in 2023 presenteerden, werden aangedreven door een andere gebogen tweelingbroer. De Ducati S2R heeft een grotere kracht dan de Amerikaanse motor en wordt aangedreven door een briljante 1000DS. Met minder gewicht en superieure handling dient hij als het perfecte platform voor een snelle en coole custom. Dus nadat hij zijn magie op een aantal watergekoelde Italianen had uitgeoefend, besloot het Franse Jerem Motorcycles dat het tijd was om hun artistieke talenten los te laten op de luchtgekoelde Monster en het resultaat zal adembenemend zijn.

Het is geen klop op de HD V-Twin, maar de Ducati-motor met minder capaciteit slaagt erin aanzienlijk meer pk’s en koppel te produceren, en dan is hij verpakt in een pakket dat 150 kg minder weegt en is uitgerust met hoogwaardige ophanging en remmen. Dit maakt het gemakkelijk om te begrijpen waarom het Noord-Amerikaanse Origin8or en het Australische Purpose Built Moto allebei twee van de beste motorfietsen van vorig jaar bouwden, gebaseerd op het Ducati S2R 1000-platform. Nu was Europa aan de beurt, en wie beter dan de Fransman Jérémie Duchamp, met zijn kenmerkende verbluffende stijl en prestatiegerichte focus.

Zoals altijd laat Jérémie geen middel onbeproefd, en de donorfiets werd teruggebracht tot niets anders dan dat prachtige kale traliewerkframe. Het is hetzelfde als gebruikt in de Monster 1000 uit hetzelfde tijdperk, hoewel er aanpassingen zijn gedaan voor geometrieverbeteringen en om de rijhoogte te verhogen, om de hellingshoek te verbeteren voor agressief rijden. De Franse bouwer van zijn kant heeft alle verf verwijderd, het subframe afgesneden en zijn eigen frame gemaakt, voor een korter en slanker uiterlijk. De S2R heeft die prachtige buisvormige enkelzijdige achterbrug en ook deze heeft wat aanpassingen ondergaan voordat hij een laagje zwarte verf kreeg.

In tegenstelling tot de supertruc S4R S is de vering van de S2R af fabriek Showa, zeer goed maar het kan beter. Maar in plaats van simpelweg veel geld uit te geven aan een set Ohlins, vond Jérémie een even indrukwekkende opstelling in de Ducati-catalogus. De grote, zwarte vorken zijn afkomstig uit de Diavel AMG Special Edition en zijn enorme 50 mm Marzocchi-items. Ze zijn volledig af fabriek verstelbaar en kunnen met gemak het lagere gewicht van de Monster aan, en om ze passend te krijgen, is er een verbluffende set USV Racing-drievoudige klemmen machinaal bewerkt om met de fabrieksstuurpen te werken.

Op de onderbenen kunnen ook een paar radiale Brembo-remklauwen worden gemonteerd, en Brembo-schijven maken het pakket compleet, maar vereisen aangepaste afstandhouders die op de bredere voorkant passen. Om de prestaties van deze opstelling te verbeteren, heeft Jerem Motorcycles de radiale hoofdcilinders in eigen huis herbouwd en vervolgens een set EXACT-technische gevlochten lijnen besteld. Om ervoor te zorgen dat de achterkant van de fiets van soortgelijke karbonades werd voorzien, was de rechter achterschokbreker vereist en weinigen doen dit beter dan WP-ophanging. De volledig verstelbare en op afstand bedienbare eenheid is opnieuw opgebouwd om bij de Ducati te passen, en de veer is zilver geverfd om bij het kleurenschema van de motorfiets te passen.

Datzelfde zilver spat ook af van de prachtige Marchesini-wielen, waarvan het lichte gewicht helpt om de onafgeveerde massa te verbeteren. Het zilver is ook netjes over het frame gelegd en begint de visuele transformatie, Jérémie’s versie van het Paul Smart-kleurenschema. Maar eerst moest de carrosserie worden voltooid en naast de Diavel 1260 voorbeschermer en de aangepaste knuffelaar zorgde een groot aantal onderdelen van de legende Paolo Tex ervoor dat de motorfiets er absoluut schitterend uitzag. De motorkap maakte het werk af en daarna ging het met het spuitpistool naar buiten voor de rest van het zilver en zwart, met een handgemengd groen als primaire kleur.

Omdat ze een eenmalige tint hadden gebruikt, werd het voor Yaya Brush & Upholstery net iets moeilijker om de stoel te voltooien, maar ze slaagden er toch in om hem uit het park te slaan, een bijpassende draad te vinden en de mix van leer en Alcantara te behouden. mooi aan elkaar gestikt. Omdat ik niet te veel extra gewicht wilde toevoegen of de lijnen wilde verstoren, werd besloten om minimaal te gaan met de verlichting, met kleine Koso-knipperlichten vooraan, dezelfde 3-in-1-eenheid voor de achterkant en een krachtige Koso LED-koplamp vooraan. die op op maat gemaakte, CNC-gefreesde aluminium steunen zit. Om het straatlegaal te houden, maakte Jérémie het geheel vervolgens af met een op Diavel geïnspireerde achterhoede, op een buisvormige steun.

Nu kon hij dat luchtgekoelde L-Twin-beest van een motor erin zetten, maar hij ging niet alleen maar op het beste hopen op een bijna twintig jaar oude donk. De dual spark-unit is dus volledig herbouwd met de beste fabrieksonderdelen om ervoor te zorgen dat hij net zo mooi zingt als op de dag dat hij de fabriek verliet, en vervolgens is hij zorgvuldig gecoat met een zwarte hittebestendige verf. Een helder koppelingsdeksel en rauwe metalen logo’s tillen de zaken gewoon naar een hoger niveau, en om de motor de soundtrack te geven die hij verdient, is de fabrieksuitlaat aangepast zodat er een Termi-uiteinde op kan worden geschoven.

Elke Jerem-motorfiets heeft eenvoudig plezier, maar naast het mooie uiterlijk geven 100 pk, 100 Nm koppel en minder dan 170 kg je een goed inzicht in de glimlachfactor die deze motorfiets teweegbrengt wanneer hij op het ritme dient.

( Jerem-motorfietsen )

Share This Article
Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *